Kam s ním?

20.08.2008 08:23

Dlouho jsem přemýšlel nad vhodným titulkem pro dnešní téma a nenapadlo mě nic lepšího než nerudovské „Kam s ním?“.

Kam s osadníkem, senátorem, náčelníkem či kmenovým vůdcem v době vaší nepřítomnosti? Vojsko se dá například v noci poslat na delší procházku. Jistě, že k nim můžete „přibalit“ i osadníka nebo náčelníka, ovšem nedoporučuji. To, že jsou pomalý ztrácí význam, pokud s sebou armáda táhne i beranidla a katapulty. Ale hlavně jsou relativně drahý a takový výlet se nemusí vyplatit. Riziko ztráty tu je vždy.

Schovávat jednotky do vlastní obsazené oázy také není nejvhodnější. A troufnu si říci, že je to dokonce horší varianta než poslat senátora na noční procházku spolu s armádou. Je to již velice provalená „finta“ a navíc jednotky v oáze jsou totálně bez obranného bonusu.

 

Osobně doporučuji dohodu s Galem ve vašem okolí. Poproste ho, aby vám udělal pár pastí a kmenového vůdce na něj vyšlete. Ten tak stráví klidnou noc v pasti a ráno vám ho může kolega poslat zpět.
Vše má svá pro i proti. I tato metoda. Jako velké plus vidím minimální riziko. Jde jen o dohodu mezi vámi a Galem. Čím pevnější dohoda tím menší riziko. Budujte si tedy dobré vztahy s Galy ve vašem okolí hned od začátku, nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat :-)


Nevýhodou je, že si ho nemůžete stáhnou v době, kdy zrovna potřebujete, ale musíte čekat až vám ho spoluhráč z pasti propustí. Ovšem dá se to vyřešit zástupem.

Je zde ještě riziko nechtěného osvobození. Útokem ho může svobodit pouze člen vaší aliance, takže jasnou výhodou je galský alianční kolega v okolí. Za předpokladu, že na sebe v alianci neútočíte :-)

Pokud jste Galové a máte více než jednu vesnici, můžete si na ně „útočit“ vzájemně, v tomto směru ohromná výhoda.

—————

Zpět


Diskusní téma: Kam s ním?

Datum: 07.03.2010

Vložil: KD_

Titulek: nepraskat

hele ... takhle do podrobnosti nemusis ... i kdyz, muj dual to mel vysvetlene, odkyval to ... no a pak beztak radeji vyklidil vesku (ne, palisadu neboural ... a ta by chudackovi osadnickovi k infarktu stacila).

Jo a ma to jeste jedno riziko, ktere roste s tim, kdyz tam mate zastup nebo je to vase veska. Ono ptakove "rozpustit" a "propustit" jsou dve dost odobna slova. No a kdyz si date par chytrych kalisku a zrovna nejste uplne ready a neuhlidate ve ktere vesce jste ... hmmm, to je pak holt osud.

—————