Hrdinství v Travianu 4

20.03.2011 11:23

Jak jsem již psal, první dojem z Travianu 4 byl velmi pozitivní. Zejména mě oslovilo nové a propracované hrdinství. Ovšem jak hra pokračuje, tak se právě z tohoto nového prvku Travianu 4 stává slabina, kterou umocňuje další novinka – aukce artefaktů pro hrdiny.

Travian Games GmbH vymyslel skvělý způsob jak z lidí vytahat ještě více peněz, hra je nyní hodně a hodně komerční. Dovolím si tipnout, že jim tržby vzrostly o desítky a stovky procent. Když se v aukci objevilo první brnění a jeho cena vystoupala až na 25 000 stříbrných (do konce aukce zbývalo ještě několik hodin – konečnou cenu neznám), tak mi hned bylo jasné, že kupující do svého hrdiny inventoval minimálně 250 zlatých (jen za brnění). A tento nastolený trend pokračuje, Travian Games GmbH jásá, většina hráčů je rozezlena.

A proč to vlastně kazí hru? Kdo je ochoten do hrdiny investovat nemalé peníze, může mít hrdinu „vytrénovaného“ několikanásobně více než ostatní hráči. Koupí si nejlepší brnění, štít a něco hezkého do pravé ruky. To je ještě celkem v pořádku. Taky jsem si koupil brnění, ale musel jsem prodat 3 helmy :-)

Hrdinství v Travianu 4

Největší škodu ovšem dělají Svitky, Živá voda a Bylinkové masti. Pokud má někdo prakticky neomezený přísun těchto artefaktů pro svého hrdinu, nelze se mu účinně bránit. Nakoupí si hromadu svitků, hrdinu si zvedne třeba i o 3 levely a jen s hrdinou vám vymlátí celou armádu i s vaším hrdinou, použije masti aby se doléčil a jde na dalšího. Takto si i „přirozenou“ cestou vylepšuje svého hrdinu. To vše se samozřejmě opakuje několikrát denně. Hrdina je pak na takové úrovni, že sám dokáže vymlátit i podporu celé aliance. Pokud se mu to nepodaří na poprvé a hrdina mu umře, tak použije živou vodu a může jít okamžitě na druhý pokus.

Jediný účinný způsob jak se takovým útokům bránit mají Galové, pasti. Samotný hrdina se do nich snadno chytne. Ovšem Římané a Germáni nezmůžou prakticky nic. Pokud jde útočníkovi pouze o off body, můžou se svou armádou pouze uhýbat. Pokud útočník totiž opakovaně žádné off body nezíská, nebude ztrácet čas a půjde jinam. O suroviny mu asi nejde, když útočí pouze s hrdinou.

Útoky k Travianu nepochybně patří, ale uznejte sami, má vůbec cenu se takovému hráči bránit? Už jsem se setkal s několika názory, že to Travian Games GmbH s tou komercí přehnal, a mnoho hráčů tak s Travianem končí. Stane se tak z Travianu placená hra, kde vyhrává ten, kdo do něj narve více peněz? Hráč bez zlatek v novém Travianu totiž bude mít velké problémy.

—————

Zpět


Hrdinství v Travianu 4

Datum: 13.05.2020

Vložil: Bobbyfem

Titulek: New search engine 2021

[url=https://skoperations.site/q_demo_account.php]New search engine. - 1000 000$ [/url]

If you are just first by investing, this is the good starting position. Here are the inquiries to ask, plus the way to invest money in order to prevent scams and bad deals in general.

<a href="https://skoperations.site/q_demo_account.php"> 1000 000</a>


The above phrases, and numerous others which you probably know, are common in many people's lives. Maybe you have some from your childhood which still persist in your life today. Compare the above phrases with the ones below.

—————

Datum: 23.01.2012

Vložil: iva

Titulek: hrdina a stribrny

měly by se stříbrny dostávat za odměnu spravedlivě zrušit jejich proměnováni za zlatky kdo máí prachy na zlatky muze mít stribrnáku kolik chce a my nic nekoupime protoze jedna vec na hrdinu bude stát 20000

—————

Datum: 23.08.2011

Vložil: Macaca

Titulek: :)

Jak může být někdo takhle natvrdelej... :)
opravdu si myslíte, že se nedá hrdinovi bránit?
př: hrdina lvl 20 všechno v síle (říman): síla 8100 + meč a brnění 2000 = 10000
na jeho zničení v obraně vystačí necelých 300 legionářů se zdí na úrovni 0... A tomu říkáte nesmrtelnej hrdina?

Nevykládejte něco o vyhrávání hry, vzhledem k tomu, že se počty vojáků před koncem počítají na desetitisíce... :)

Ps: asi namítnete, že na konci věku bude mít hrdina vyšší level, spočítejte si to ;-)

Takže možná přibyla trocha komerce, ale hra se tím rozhodně nezhoršila, jenom dává ufňukánkům, kteří neumí hrát, další argument "proč to nejde..." :D

—————

Datum: 24.09.2011

Vložil: masaker

Titulek: Re: :)

ocividne si to nepochopil.Ak hrdina pri jednom utoku zabije sto vojakov tak to za den otoci aj 15 krat a mas dole 1500 a on sa len smeje a ozivuje.

—————

Datum: 13.01.2012

Vložil: PJ

Titulek: Re: Re: :)

Naivní názor, pokud máš v obraně 10k čehokoliv tak to hrdina ani nepošimrá a umře zabije tak možná 10 jednotek a oživení hrdiny není rozhodně levná záležitost chci vidět toho vola co by investoval tisíce korun do toho aby zabil pár vojáků. Jeden takovej ke mě přišel asi 3x a potom toho nechal páč viděl že to nemá smysl. Zahrajte si prosím tu hru a pak něco říkejte, vypouštíte jen spekulace.

—————

Datum: 23.01.2012

Vložil: iva

Titulek: Re: Re: Re: :)

no jednoho znám a vyhrozuje ze kdyz ho chcem v ali tak máme dát 8000 surek co ztratil za klece se zvířaty protože do toho pry narval 2000 penez a kdyz ne sme v háji má plno zvířat hrdinu silou nekolikanasobně větši když začne utočit nemá cenu hrát

—————

Datum: 23.01.2012

Vložil: hrdina

Titulek: Re: Re: Re: :)

kde vezmes 10k na začátku hry . když někdo už má tak vysokyho hrdinu ze celá ali nestačí aby ho zničila po tydnu na servru

—————

Datum: 23.01.2012

Vložil: iva

Titulek: Re: :)

a kde je psáno že pujde jen s hrdinou kde máš vojáky že ?

—————

Datum: 06.06.2012

Vložil: Hrdinové

Titulek: Re: :)

Asi ti nedochází že tady nejde hrdinu zabít:-)musíš pochopit že ty utoky jsou hlavně aby ti rozmlatil armádu....jinak jestli si myslíš že je řešení dat tam 300legy aby ti lehly vuli temu aby zabili hrdinu který se hned obnový tak nemužež být dobrý hráč:)
za začatku je ten kdo si kupuje zlatky díky hrdinovy ve velké výhodě:-)
prvních 14dní se hrdinovy který má silu na max těžko brání:-)

—————

Datum: 07.08.2011

Vložil: fifi

Titulek: souhlas

Travian jako celek musí z něčeho žít to na druhou stranu chápu. Ten komu to patří těží monopol jak kráva, kdo by nechtěl.. Pokud máš hodně peněz, máš to co chceš. Platí to holt všude./

—————